ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλεις 8,3% για το αργό τον Ιανουάριο

23:45 - 29 Ιαν 2010 | Εμπορεύματα
Κάτω από τα 73 δολάρια έκλεισε το αργό σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η ανακοίνωση της αναπάντεχης ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας έδωσε σήμερα ώθηση στο δολάριο, πλήττοντας την ελκυστικότητα των μετάλλων.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου υποχώρησαν κατά 1% στα 72,89 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας το αργό υποχώρησε κατά 2,4%, ενώ σε επίπεδο μήνα οι απώλειες έφτασαν στο 8,3%.

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς απ΄ ότι φαίνεται η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει σε φάση ανάκαμψης, οδηγώντας το αμερικανικό νόμισμα σε υψηλά έξι μηνών. Το δολάριο διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,3955 δολάρια από το επίπεδο των 1,3971 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1.3966 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε κατά 0,67%, δείχνοντας την ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι βασικότερων νομισμάτων παγκοσμίως. Σε επίπεδο μήνα, το δολάριο έχει σημειώσει κέρδη της τάξεως του 1,8%.

Η άνοδος του δολαρίου συνδέεται με την δημοσιοποίηση των στοιχείων για το Αμερικανικό ΑΕΠ. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2009 κατά 5,7%.

Το δολάριο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομική σκηνή, δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου, Lawrence Summers, προσθέτοντας ότι αυτό θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Summers μιλώντας σήμερα στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να προσαρμόσουν την πολιτική τους για την ενίσχυση των θεμελιωδών μεγεθών της αγοράς συναλλάγματος, συμπεριλαμβανομένου και του μέτρου μείωσης των ελλειμμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:47 - 29 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.