ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υψηλότερα κατά 2,80 δολάρια το αργό

23:36 - 02 Φεβ 2010 | Εμπορεύματα
Αλμα σημείωσε σήμερα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της αύξησης των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών και της προσδοκίας ότι αύριο θα ανακοινωθεί πτώση των αποθεμάτων του αργού από την αμερικανική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 3,6%, ή 2,80 δολάρια, στα 77,23 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα 4 μηνών.

Αυξημένες κατά 1% εμφανίστηκαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών κατά τον μήνα Δεκέμβριο, ανακάμπτοντας από τη βουτιά του 16,4% που σημείωσαν το Νοέμβριο. Η άρση του μέτρου της βοήθειας για την αγορά πρώτης κατοικίας από την κυβέρνηση, οδήγησε τους αγοραστές στις λύσεις των κατοικιών που ανήκουν σε ιδιώτες. Ο εν λόγο δείκτης είναι κατά 10,9% υψηλότερος σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2008, ενώ διαμορφώθηκε στις 96,6 μονάδες από 95,6 το Νοέμβριο.

Τα διυλισμένα αποθέματα, τα οποία περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 1,15 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενέργησε το δίκτυο Bloomberg μεταξύ 16 αναλυτών. Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια της υποχώρησης της θερμοκρασίας, και της αύξησης της ζήτησης κυρίως από τη μεριά των καταναλωτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.