ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 1% τα κέρδη του αργού

23:28 - 10 Φεβ 2010 | Εμπορεύματα
Θετικά κινήθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η νευρικότητα που επικράτησε στις κεφαλαιαγορές οδήγησε τους επενδυτές να καταφύγουν στο «μαύρο χρυσό». Οι επενδυτές κράτησαν περισσότερο στάση αναμονής απέναντι στις αγορές, επηρεασμένοι από το γενικότερο παγκόσμιο κλίμα που επικρατεί σήμερα, καθώς αύριο θα υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 1%, κλείνοντας τις σημερινές συναλλαγές στα 74,52 δολάρια το βαρέλι.

Έντονες διακυμάνσεις παρουσίασε σήμερα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου. Το ευρώ κινήθηκε σήμερα στους ρυθμούς του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδος. Το μπαράζ των αλληλοσυγκρουόμενων δηλώσεων από Γαλλία και Γερμανία για το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα και τη μορφή που αυτό θα λάβει είχε ως αποτέλεσμα η ισοτιμία του ευρώ να μετατραπεί σε "ασανσέρ", το οποίο ανέβαινε κάθε φορά που κέρδιζε έδαφος το ενδεχόμενο να υπάρξει συγκεκριμένο πακέτο στήριξης της Ελλάδος. Αντίθετα το ευρώ δεχόταν πιέσεις κάθε φορά που οι φήμες έφερνα ως πιθανότερο η βοήθεια από την Ε.Ε και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να περιοριστεί σε μία φραστική στήριξη.

Πάντως το ευρώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει κάτω από το όριο του 1,38 έναντι του δολαρίου που είχε ξεπεράσει στη διάρκεια της ημέρας και διαπραγματευόταν στα 1,3681 δολάρια από το επίπεδο των 1,3797 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1.3741 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.