ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία «ανάσα» από τα 80 δολάρια το αργό- Εβδομαδιαίο άλμα 7,7%

23:33 - 19 Φεβ 2010 | Εμπορεύματα
Σε υψηλά πέντε εβδομάδων έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, καθώς η αύξηση του discount-rate από τη Fed σηματοδότησε για τους επενδυτές την επίσημη «έναρξη» της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Με οδηγό αυτήν την εξέλιξη οι επενδυτές προσπάθησαν να κατοχυρώσουν θέσεις με την προοπτική ότι η ζήτηση για το πετρέλαιο θα αυξηθεί στο προσεχές μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 0,9% στα 79,81 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας της τάξεως του 7,7%.

Στην αύξηση του διατραπεζικού δανειακού επιτοκίου κατά ένα τέταρτο της μονάδας, στο 0,75%, με ισχύ από σήμερα, προχώρησε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, η Federal Reserve, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι η έκτακτη διοχέτευση ρευστού στις τραπεζικές αγορές ολοκληρώθηκε.

Η απόφαση αυτή της FED σηματοδοτεί ομαλοποίηση στο διατραπεζικό δανεισμό, ενώ προεξοφλεί και μεγαλύτερη σύσφιση της νομισματικής πολιτικής της. Η μακρά περίοδος των χαμηλών επιτοκίων  μάλλον τελειώνει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.