ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά ο χρυσός

22:37 - 22 Φεβ 2010 | Εμπορεύματα
Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, περιορίζοντας τις πρωινές απώλειες του, αφενός λόγω της ανόδου του δολαρίου και αφετέρου λόγω των δηλώσεων του αντιπροέδρου της Fed, Janet Yellen, αναφορικά με την «υπολειτουργία» της αμερικανικής οικονομίας.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού έκλεισαν στα 1.113,1 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 0,8%.

Με μικρές απώλειες έκλεισε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφού διαπραγματεύτηκε έναντι του δολαρίου στα 1,3590 δολάρια από το επίπεδο των 1,3613 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1.3626 δολάρια.

«Η αμερικανική οικονομία δε θα λειτουργήσει εκμεταλλευόμενη τους συντελεστές παραγωγικότητας το 2010 και το 2011», αναφέρει ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of San Francisco Janet Yellen, o οποίος επισημαίνει ότι «η αμερικανική οικονομία χρειάζεται ακόμα τα χαμηλά επιτόκια ώστε να αντλήσει δύναμη για περαιτέρω ανάπτυξη».

«Είμαστε ήδη έτοιμοι για τη μέρα που θα αυξήσουμε τα επιτόκια δανεισμού», ανέφερε ο Yellen υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «η οικονομία αυτή τη στιγμή χρειάζεται την στήριξη εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.