ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικά ο χρυσός

21:32 - 25 Φεβ 2010 | Εμπορεύματα
Με οριακά κέρδη έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που σημείωνε ενδοσυνεδριακά λόγω της ανόδου του δολαρίου. Η αβεβαιότητα που προκαλούν οι φημολογίες περί χρεοκοπίας της Ελλάδας, οδήγησαν μερίδα των επενδυτών να τοποθετηθούν στην «ασφάλεια» του χρυσού, ανατρέποντας έτσι το αρνητικό κλίμα.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού ενισχύθηκαν στα 1.108,50 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας οριακά κέρδη της τάξεως του 0,01%.

Yποχώρησε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3470 δολάρια από το επίπεδο των 1,3547 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3489 δολ.

Οι πιέσεις που ασκούνται σήμερα στο ευρωπαϊκό νόμισμα αποδίδονται στις προειδοποιήσεις για νέα υποβάθμιση της Ελλάδος που απηύθυναν οι οίκοι αξιολόγησης Μοοdy's και Standard & Poors. Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις διεθνείς οίκοι αξιολόγησης είχαν υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος τον περασμένο Δεκέμβριο. Την Τρίτη το βράδυ ο οίκος Standard & Poors προειδοποίησε για το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης ενώ χθες και η Moody΄s με μία ηπιότερη ανακοίνωση, διαπίστωνε ότι οι "κίνδυνοι για νέα υποβάθμιση της χώρας διατηρούνται αμετάβλητοι." Ωστόσο η Moody΄s διατηρεί την βαθμολογία της Ελλάδος σε επίπεδο που καθιστά τα ελληνικά ομόλογα αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως ενέχυρο για την αναχρηματοδότηση του χρέους.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.