ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη 2,3% για το χρυσό το Φεβρουάριο

22:19 - 26 Φεβ 2010 | Εμπορεύματα
Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, καθώς η αλλαγή του κλίματος απέναντι στο δολάριο ευνόησε τα μέταλλα και γενικότερα τα εμπορεύματα. Σημαντική ώθηση στο ευρώ έδωσε και η φημολογία περί επικείμενης βοήθειας της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,9% στα 1.118,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει ακόμα και στα 1.119,50 δολάρια, ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας ο χρυσός έκλεισε με απώλειες 0,2%, ενώ τον Φεβρουάριο έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 2,3%.

Yποχώρησε σήμερα το δολάριο καθώς ενισχύονται οι ενδείξεις για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3575 δολάρια από το επίπεδο των 1,3548 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3570 δολ.

Στη διάρκεια της ημέρας το δολάριο είχε υποχωρήσει έναντι του ευρώ στα 1,3592 δολ. μετά την ανακοίνωση για άνοδο του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 5,9% (ρυθμός που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών) στο τέταρτο τρίμηνο του έτους. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ανακοινώσεις από την Ιαπωνία για αύξηση των λιανικών πωλήσεων. Από την άλλη πλευρά το ευρώ συνεχίζει να δέχεται πιέσεις με αιχμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος. Είναι ενδεικτικό ότι τον τελευταίο μήνα το ευρώ έχει υποχωρήσει έναντι δολαρίου κατά 1,9%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.