ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από τα 80 δολάρια το αργό

22:42 - 15 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές, οδηγώντας το κάτω από τα 80 δολάρια, στον απόηχο της ανάκαμψης του δολαρίου. Έντονες είναι οι ανησυχίες για την πρόωρη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Κίνας, αλλά και για την πιθανή υποβάθμιση της «ΑΑΑ» αξιολόγησης των ΗΠΑ και της Βρετανίας από τη Moody’s.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού υποχώρησαν στα 79,80 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 1,44 δολάρια.

Οι ανοδικές τάσεις ανακόπηκαν αφού για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις το δολάριο σημειώνει κέρδη έναντι των έξι βασικότερων νομισμάτων παγκοσμίως, αφού σήμερα ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται στο +0,4% και στις 80,119 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά από τέσσερις συνεχείς ημέρες ανόδου, αφού διαπραγματευόταν στα 1,3660 δολ. από το επίπεδο των 1,3769 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3705 δολ.

Η πίεση στο ευρώ συνδέεται με τις παλινωδίες των ευρωπαίων υπουργών οικονομίας αναφορικά με το ενεχόμενο παροχής άμεσης βοήθειας προς την Ελλάδα. Τόσο η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde όσο και ο Γερμανός ομόλογος της Wolfnang Shaeuble, έθεσαν τέρμα στην έντονη φημολογία για τη λήψη απόφασης από το Eurogroup και Εcoffin για χορήγηση δανείου στην Ελλάδα. Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών των 16 κρατών που μετέχουν στη ζώνη του ευρώ είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6 μ.μ. Από την αρχή του έτους η "κρίση" του Ελληνικού Χρέους σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη έχει συμβάλλει στην διολίσθηση του ευρώ κατά 4,2% έναντι του δολαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.