ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικά κέρδη για το χρυσό

21:55 - 16 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Σημαντικά κέρδη σημείωσε σήμερα ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η ανακοπή της ανοδικής πορείας του δολαρίου μετά την επιβεβαίωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, προκάλεσε ανησυχία στους επενδυτές για τις πληθωριστικές τάσεις που ενδεχομένως να αναπτυχθούν στις ΗΠΑ, καταφεύγοντας έτσι στην «ασφάλεια» των μετάλλων.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού έκλεισαν σημειώνοντας κέρδη 1,5% ή 17,10 δολάρια, διαμορφωμένος στα 1.122,50 δολάρια η ουγγιά.

Ανοδο σημείωσε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφού διαπραγματευόταν στα 1,3752 δολ. από το επίπεδο των 1,3677 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3723 δολ.

Η ενίσχυση του ευρώ αποδίδεται σε δύο γεγονότα που έχουν επίκεντρο την Ελλάδα. Το πρώτο συνδέεται με την εκφρασμένη βούληση των υπουργών Οικονομικών των 16 κρατών που μετέχουν στο ευρώ να προετοιμάσουν ένα σχέδιο βοήθειας για την χώρα μας το οποίο θα παρουσιάσουν προς έγκριση στη επόμενη Σύνοδο Κορυφής (25 και 26 Μαΐου). Η δεύτερη είδηση που έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στο ευρώ αφορούσε την ανακοίνωση της Standard & Poors με την οποία επιβεβαίωσε την πιστοληπτική διαβάθμιση της Ελλάδος αίροντας ταυτοχρόνως την προειδοποίηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:18 - 16 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.