ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρά κέρδη για το χρυσό

22:33 - 17 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η ανακοπή της ανοδικής πορείας του δολαρίου μετά την διατήρηση του βασικού επιτοκίου δανεισμού από τη Fed κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση προκάλεσε εντολές αγορές στην αγορά εμπορευμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού έκλεισαν σημειώνοντας κέρδη 0,2% ή 1,7 δολάρια, διαμορφωμένος στα 1.124,20 δολάρια η ουγγιά.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3744 δολ. από το επίπεδο των 1,1,3766 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3756 δολ.

Η αγορά αναμένει σήμερα την κατάθεση του προέδρου της Fed Βen Bernanke στη Βουλή καθώς και τις εξελίξεις από το μέτωπο της Κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα μετά τη συνάντηση Παπανδρέου - Μπαρόζο.

Το ευρώ ενισχύθηκε χθες μετά την ανακοίνωση της Standard & Poors για την άρση της προειδοποίησης υποβάθμισης της Ελλάδος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.