ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά το αργό- Στα 82,20 δολάρια

22:33 - 18 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Πτωτικά έκλεισαν στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, στον απόηχο της ενίσχυσης του δολαρίου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές, η τιμή του αργού θα ενισχυθεί έως τα 85 δολάρια το βαρέλι, με τους επενδυτές να ανανεώνουν τη διάθεσή τους για ρίσκο. «Η πιθανότητα οι τιμές να αγγίξουν τα 84-85 δολάρια το βαρέλι είναι μεγάλη», επισημαίνουν.
Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέα Υόρκης, τα συμβόλαια του αργού παράδοσης Απριλίου έκλεισαν στα 82,20 δολάρια το βαρέλι, ήτοι πτώση 0,9%. Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, τα συμβόλαια του αργού τύπου Brent παράδοσης Μαΐου υποχωρούσαν κατά 0,63 δολάρια στα 81,33 δολάρια το βαρέλι.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3682 δολάρια από το επίπεδο των 1,3776 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3640 δολ.

Οι πιέσεις που δέχεται για δεύτερη συνεχή ημέρα το ευρωπαϊκό νόμισμα αποδίδονται στην ασάφεια που επικρατεί γύρω από το θέμα της οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε προς την Ελλάδα. Οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο να μην ανακοινωθεί τελικώς στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ο χρηματοδοτικός μηχανισμός που θα επιτρέψει στην Ελλάδα ν΄αντλήσει, εφόσον παραστεί ανάγκη. Αρνητικά επέδρασε στο ευρώ και η χθεσινή δήλωση κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία (Michael Meister) 0ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου ν΄αντλήσει τη βοήθεια που επιζητεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.