ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές απώλειες για τα μέταλλα

21:58 - 24 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η άνοδος του δολαρίου οδήγησε τους επενδυτές που δεν έχουν ως κύριο νόμισμα το δολάριο, να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού υποχώρησαν κατά 1,4% κλείνοντας στα 1.088,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο και το ασήμι έκλεισαν με απώλειες 2,3% στα 453,90 δολάρια στα 16,64 δολάρια αντίστοιχα.

Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφού το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του δολαρίου στα 1,3346 δολ., από το επίπεδο των 1,3446 δολ που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3338 δολάρια.

Πιέσεις προκαλεί και σήμερα στο ευρώ η ασάφεια που επικρατεί αναφορικά με το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής, αλλά και η υποβάθμιση της οικονομίας της Πορτογαλίας από τον χρηματοοικονομικό οίκο Fitch. Το ενδεχόμενο συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ένα μεικτό σχήμα, για την παροχή οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα, εκλαμβάνεται από τις αγορές ως προφανής αδυναμία της ευρωζώνης να ρυθμίσει τα εσωτερικά της προβλήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.