ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρά κέρδη για το χρυσό

21:59 - 06 Απρ 2010 | Εμπορεύματα
Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, παρόλο που το δολάριο σημείωσε κέρδη έναντι του δολαρίου, εξέλιξη που παραδοσιακά θεωρείται αρνητική για την αγορά των μετάλλων. Οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά προβλήματα των χωρών της ευρωζώνης και η ζήτηση από τις κυβερνήσεις των χωρών έχουν οδηγήσει μεγάλη μερίδα της επενδυτικής κοινότητας παγκοσμίως προς την αγορά των μετάλλων.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,2%, κλείνοντας τις συναλλαγές στα 1.136 δολάρια η ουγγιά.

Υποχώρησε και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς διαπραγματευόταν στα 1,3379 δολάρια έναντι 1,3509 που έκλεισε αργά το βράδυ της Μ. Πέμπτης στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η πτώση του ευρώ συνδέεται με δημοσίευμα του πρακτορείου Market News το οποίο επικαλούμενο ανώνυμες δηλώσεις Έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου, ανέφερε ότι η χώρα φαίνεται να επιθυμεί να παρακάμψει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το Σχέδιο Βοήθειας που απεφάσισαν οι Ευρωπαίοι Ηγέτες. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, που διαψεύστηκε νωρίς το απόγευμα από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση και στην αγορά ομολόγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.