ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 84 δολάρια υποχώρησε το αργό

22:31 - 13 Απρ 2010 | Εμπορεύματα
Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, σημειώνοντας απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα αύξηση στα αποθέματα της τελευταίας εβδομάδας. Επιπλέον, πιέσεις άσκησε και η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, γεγονός που καθιστά ακριβότερα τα εμπορεύματα για τους επενδυτές που δεν χρησιμοποιούν ως κύριο νόμισμα τους το αμερικανικό.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου διαμορφώθηκαν στα 84,05 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 0,3%.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,3568 δολάρια από το επίπεδο των 1,3592 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3583 δολάρια.

Το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού βοήθειας της Ελλάδος που αποφασίστηκε στις 11 Απριλίου συνεχίζει να αποτελεί το κεντρικό θέμα που απασχολεί τόσο την αγορά συναλλάγματος όσο και των ομολόγων. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η χώρα μας θα αναγκαστεί τελικώς να προσφύγει στο μηχανισμό, εξέλιξη που αν επαληθευτεί, εκτιμάται ότι θα προκαλέσει μεσοπρόθεσμες πιέσεις στο ευρώ. Παρά ταύτα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωσταντίνου επανέλαβε σήμερα από τη Βουλή ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να δανείζεται απρόσκοπτα από την αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.