ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακά κέρδη για το χρυσό

22:09 - 15 Απρ 2010 | Εμπορεύματα
Με οριακά κέρδη έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, παρόλο που το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, καθιστώντας τα εμπορεύματα ακριβότερα για τους επενδυτές. Το θετικό momentum που επικρατεί στις διεθνείς αγορές οδήγησε το χρυσό να κερδίσει μέρος των επενδυτών.
Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 0,06% στα 1.160,30 δολάρια.

Υποχώρησε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3543 δολ. από το επίπεδο των 1,3653 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3544 δολάρια.

Η πτώση του ευρώ συνδέεται από αναλυτές με τις ασάφειες που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδος με 45 δισ. ευρώ, αλλά και με το ενδεχόμενο η κρίση να μεταφερθεί σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Πορτογαλία να λάβει πρόσθετα μέτρα προκειμένου να επιτύχει τον περιορισμό του ελλείμματος της. Οι πιέσεις στο ευρώ συνδέονται με την σημαντική διεύρυνση των περιθωρίων των ελληνικών ομολόγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.