ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

'Προσπαθεί' ο χρυσός

17:26 - 19 Απρ 2010 | Εμπορεύματα
''Παλεύει'' να περιορίσει τις απώλειες η τιμή του χρυσού, μετά από το χαμηλό δύο εβδομάδων που σημείωνε νωρίτερα στον απόηχο του σάλου που ξέσπασε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, οπότε και έγινε γνωστό ότι η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς κατέθεσε μήνυση έναντι της Goldman Sachs για εξαπάτηση επενδυτών.      

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου κερδίζει 1 δολ. ή 0,1%, στα 1.137,90 δολ. η ουγγιά, από απώλειες 0,7% στα 1.128,90 δολ. η ουγγιά προηγουμένως.

Νωρίτερα ο χρυσός άμεσης παράδοσης υποχωρούσε νωρίτερα κατά 8,80 δολ. ή 0,8%, στα 1.1280,60 δολ. η ουγγιά. ενώ πιο πριν έφτασε ως και στα 1.127,73, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Απριλίου.

Η Goldman Sachs βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διενέργεια ερευνών τόσο από την πλευρά της Βρετανίας, όσο και από εκείνη της Γερμανίας, βρίσκεται τώρα , μετά τη «βόμβα» που έσκασε την Παρασκευή, ότι η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) μηνύει την επενδυτική τράπεζα για απάτη των επενδυτών.

Η κατηγορία αναφέρει ότι η Goldman Sachs σε συμπαιγνία με μεγάλο αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνων επιχείρησε με τρόπο ανορθόδοξο να σώσει τα κεφάλαια από πολλά δικά του στεγαστικά δάνεια στον κλάδο της κλυδωνιζόμενης αμερικανικής αγοράς ακινήτων.

Ο χρυσός σημείωσε απώλειες 1,9% την περασμένη Παρασκευή που ανακοινώθηκε η μήνυση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.