ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικά κέρδη για το αργό

22:39 - 20 Απρ 2010 | Εμπορεύματα
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο των εκτιμήσεων ότι τα αποθέματα του αργού της προηγούμενης εβδομάδας σημείωσαν πτώση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των προσδοκιών για την βελτίωση της ζήτησης.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκαν κατά 0,9% στα 83,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Μαΐου έκλεισε με κέρδη 2,5% στα 83,45  δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της Commerzbank, το αργό το επόμενο διάστημα θα κινηθεί πιο κάτω από το μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών, ήτοι τα 77 δολάρια, καθώς δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί πάνω από τα 85,8 δολάρια, όπου και τοποθετούνται οι τεχνικές αντιστάσεις του εμπορεύματος.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου βρίσκονται κατά 5,5% χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών που είχε φτάσει στις 6 Απριλίου, καθώς ηγέρθηκαν και πάλι οι ανησυχίες της «ταυτότητας» των τιμών και της ζήτησης, σημειώνει η Commerzbank. Η διορθωτική πορεία θα συνεχιστεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.