ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και πάλι πάνω από τα 85 δολάρια το αργό

22:29 - 23 Απρ 2010 | Εμπορεύματα
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, ανατρέποντας το αρνητικό ενδοσυνεδριακό κλίμα που είχαν προκαλέσει οι εξελίξεις στην Ελλάδα. Στην ανατροπή του κλίματος συνέβαλε η ανακοίνωση για άνοδο των πωλήσεων νέων κατοικιών καθώς και το ανοδικό momentum στις διεθνείς κεφαλαιαγορές
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού έκλεισαν με άνοδο 1,7% στα 85,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας το αργό έκλεισε με κέρδη 2,1%.

Ανοδο 27% κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά το μήνα Μάρτη, φτάνοντας σε υψηλό οκτών μηνών, ενισχυμένες από τη λήψη του προγράμματος φορολογικής ενίσχυσης για την αγοράς πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στις 411.000, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1963, μετά το χαμηλό που «άγγιξε» το Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση ύψους 5,5%.

Μειωμένες κατά 1,3% εμφανίστηκαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά το μήνα Μάρτιο,  οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 176,7 δισ. δολάρια, έναντι αύξησης 1,1% κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τι υπουργείο Εμπορίου, η ζήτηση σημείωσε πτώση για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, καθώς οι παραγγελίες για αεροσκάφη μειώθηκαν κατά 67%. Εξαιρουμένων των μεταφορικών αγαθών, οι νέες παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 2,8% στα 136,5 δισ. δολάρια το Μάρτη, καταγράφοντας την πιο γρήγορη ανάπτυξη από το Δεκέμβρη του 2007.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.