ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά 5 μηνών ο χρυσός

22:14 - 28 Απρ 2010 | Εμπορεύματα
Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Δεκεμβρίου βρέθηκε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, στον απόηχο και της νέας υποβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor's, αυτή τη φορά της Ισπανίας.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,8% στα 1.171,80 δολάρια η ουγγιά, οδηγώντας του επενδυτές να «αγνοήσουν» την άνοδο του δολαρίου. Το ασήμι υποχώρησε κατά 7 cents στα 18,10 δολάρια, η πλατίνα κατά 0,4% στα 1.713,60 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε κατά 1,3% στα 541 δολάρια.

Σε ΑΑ, από ΑΑ+ προηγουμένως, διαμόρφωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P, μία μόλις μέρα μετά τις υποβαθμίσεις της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, και μόλις λίγες ώρες μετά τη διεύρυνση της ευρωπαϊκής στήριξης στην Ελλάδα. Ο οίκος επισημαίνει ότι το outlook της χώρας είναι αρνητικό εξαιτίας της αδύναμης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, αφήνοντας το ενδεχόμενο για περεταίρω υποβάθμισης σε περίπτωση που η χώρα δεν καταφέρει να βελτιώσει τη δημοσιονομικής της κατάσταση. Μεγάλο μέρος των προβλημάτων της Ισπανίας είναι και η διάχυση των προβλημάτων της Ελλάδας και η έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει για την αποφασιστικότητα της ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.