ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω και από τα 83 δολάρια το αργο

22:31 - 04 Μαϊ 2010 | Εμπορεύματα
Κάτω από τα 83 δολάρια έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, καθώς το sell-off των διεθνών κεφαλαιαγορών παρέσυραν τους επενδυτές του αργού σε έντονες ρευστοποιήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού υποχώρησαν κατά 4% στα 82,74 δολάρια, χάνοντας περίπου 3,45 δολάρια. Η βενζίνη υποχώρησε κατά 4,6% στα 2,32 δολάρια.

Ημέρα sell-off ήταν η σημερινή για τα χρηματιστήρια των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης, των επονομαζόμενων PIIGS, καθώς μετά την ελληνική κρίση, επενδυτικό πανικό προκαλέσε η φημολογία ότι η Ισπανία θα ζητήσει στήριξη από το μηχανισμό.

Η υποχώρηση του αργού συνδέεται με τις ανησυχίες που διατυπώνουν αναλυτές και επενδυτικοί οίκοι για το ενδεχόμενο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ε.Ε. Η είδηση που κυκλοφόρησε σήμερα σχετικά με την εμπλοκή της Lazard , η οποία υποτίθεται ότι προσελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση για να προετοιμάσει την αναδιάρθρωση του Χρέους, παρόλο που διαψεύστηκε από την ίδια την εταιρία προκάλεσε έντονες πιέσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.