ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βήμα «σημειωτόν» για το χρυσό- Απώλειες 0,1%

21:51 - 14 Μαϊ 2010 | Εμπορεύματα
Ανακόπηκε σήμερα η ανοδική πορεία του χρυσού, αν και ουσιαστικά οι αναλυτές χαρακτήρισαν τη σημερινή παρουσία του χρυσού ως κατοχύρωση των πρωτοφανών κερδών που έχει σημειώσει τις τελευταίες συνεδριάσεις. Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες, η συνακόλουθη πτώση στα χρηματιστήρια, όπως και η νευρικότητα στα νομίσματα, ωθούν τους επενδυτές στην ασφαλή λύση του χρυσού.
Ειδικότερα, ο χρυσός άμεσης παράδοσης υποχώρησε κατά 0,1% στα 1.227,80 δολ. η ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 2,6%.

Οι αναλυτές αναμένουν να συνεχιστεί το ράλι του χρυσού και σε νέα ρεκόρ όσο η κρίση στην ΕΕ συνεχίζεται.

"Ο επίμονος φόβος ότι τα χρέη της ευρωζώνης θα διαχυθούν στις άλλες χώρες (μετά την Ελλάδα) παρά το σχέδιο βοήθειας ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίσθηκε από την ΕΕ, και συνεπώς θα συμβάλουν σε μια αποσταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ωθούν τους επενδυτές προς το κίτρινο μέταλλο», εξηγεί ο Όιγκεν Βάινμπεργκ, αναλυτής στην Commerzbank.

Επιπλέον, η UBS ανέφερε ότι στα dealing rooms των αγορών εμπορευμάτων στην Γενεύη και την Ζυρίχη επικρατεί η μεγαλύτερη ζήτηση για νομίσματα και μικρές ράβδους από το 2008, από την περασμένη Πέμπτη, όταν οι αγορές επλήγησαν από τους φόβους ντόμινο στην κρίση στην ευρωζώνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.