ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχεδόν σταθεροποιητικά ο χρυσός- Στα 1.228,10 δολάρια

22:11 - 17 Μαϊ 2010 | Εμπορεύματα
Με οριακά κέρδη έκλεισε ο χρυσός σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, σε μία συνεδρίαση που επικράτησε η νευρικότητα και οι συνεχείς εναλλαγές προσήμων. Οι επενδυτές ταλαντεύτηκαν μεταξύ των ανησυχιών για τις αδύναμες ευρωπαϊκές χώρες και της περεταίρω πτώσης του ευρώ, που καθιστά τα εμπορεύματα ακριβότερα για αυτούς που δε χρησιμοποιούν ως κύριο νόμισμα τους το δολάριο.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης του χρυσού ενισχύθηκαν κατά μόλις 30 cents, ή 0,02% στα 1.228,10 δολάρια. Ο μεγάλος χαμένος για τα μέταλλα ήταν ο χαλκός ο οποίος έχασε 6,4% στα 2,92 δολάρια, καθώς η ανακοπή της οικονομικής ανάκαμψης αναμένεται να περιορίσει τη ζήτηση για το μέταλλο.

Οι κίνδυνοι των υπέρογκων δημόσιων χρεών και των επιπτώσεων τους επαναπροσδιορίζουν  τους κανόνες επενδυτικών επιλογών από την αρχή λένε αναλυτές της Morgan Stanley. Μάλιστα, η Silvercrest Asset Management επισημαίνει ότι οι επενδυτές ακολουθούν την τακτική wait-and-see, ιδιαίτερα σε αγορές, όπως είναι αυτή του χρυσού, που έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.