ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 70 δολάρια "κατρακύλησε" το αργό

22:39 - 17 Μαϊ 2010 | Εμπορεύματα
Στα 70 δολάρια σταμάτησε και η σημερινή «κατρακύλα» του εργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς ολοένα και εντείνονται οι ανησυχίες για τις υπερδανεισμένες χώρες της ζώνης του ευρώ, και την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης. Η άνοδος του αργού σχετίζεται πάντα με τις προοπτικές για την παγκόσμια κατανάλωση, καθώς είναι από τα βασικότερα «καύσιμα» της παραγωγικής διαδικασίας.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού υποχώρησαν κατά 2,2% ή 1,55 δολάρια, στα 70,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε τα χαμηλά ημέρας στα 69,27 δολάρια. Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης του αργού έχουν καταγράψει απώλειες 12%.

Οι κίνδυνοι των υπέρογκων δημόσιων χρεών και των επιπτώσεων τους επαναπροσδιορίζουν  τους κανόνες επενδυτικών επιλογών από την αρχή λένε αναλυτές της Morgan Stanley.

Οι πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου θα συνεχιστούν για όσο διάστημα το δολάριο θα κινείται ανοδικά έναντι του ευρώ, αναφέρουν αναλυτές, τονίζοντας ότι οι ανησυχία για το ευρώ έχει επηρεάσει σημαντικά την επενδυτική εμπιστοσύνη σε όλες τις αγορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.