ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση 4,2% σε μία εβδομάδα για το χρυσό

22:11 - 21 Μαϊ 2010 | Εμπορεύματα
Την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση έκλεισε σήμερα ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς διάχυτη ακόμη είναι η αίσθηση των επενδυτών ότι ο χρυσός βρίσκεται πολύ πάνω από την πραγματική του αξία, ύστερα από την αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του χρυσού υποχώρησαν κατά 12,50 δολάρια, ή 1%, στα 1.176,10 δολάρια η ουγγιά. Σε επίπεδα εβδομάδα ο χρυσός έχασε 4,2%. Το ασήμι υποχώρησε πάνω από 2%, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 7,5% ανακάμπτοντας από το χθεσινό -6%.

Πτωτικά κινήθηκαν αυτήν την εβδομάδα οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας για την προσωρινή απαγόρευση των ακάλυπτων ανοικτών πωλήσεων σε μετοχές χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και CDS. Τα μέταλλα διεύρυναν την πτώση τους μετά την υποχώρηση του δείκτη των θεμελιωδών οικονομικών δεικτών των ΗΠΑ για πρώτη φορά σε έναν έτος και τη μείωση των πωλήσεων νέων κατοικιών στη Σαγκάη στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών την εβδομάδα που πέρασε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.