ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 4% η πτώση του αργού

22:33 - 04 Ιουν 2010 | Εμπορεύματα
«Βουτιά» σημείωσε σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μία ημέρα που όλα τα χρηματιστήρια παγκοσμίως έχουν βυθιστεί σε μεγάλες απώλειες και τα στοιχεία της ανεργίας των ΗΠΑ έχουν απογοητεύσει ακόμα και τους πιο αισιόδοξους επενδυτές.
Πιο συγκεκριμένα, οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα συμβόλαια τους σε αργό, καθώς η προοπτική της ζήτησης μετά και από την επιδείνωση της ανεργίας δημιούργησε νέες ανησυχίες για την πορεία του αργού. Το αργό έκλεισε με απώλειες 4,1% κλείνοντας στα 71,51 δολάρια το βαρέλι.

Η πετρελαιοκηλίδα που καλύπτει τον Κόλπο του Μεξικού θα έχει "τεράστιες συνέπειες" στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο Τόνι Χάιουαρντ γενικός διευθυντής του ομίλου ΒΡ και οι συνέπειες αυτές " δεν θα αφορούν μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά όλο τον Κόσμο γενικότερα".

"Θα υπάρξουν συνέπειες στην παγκόσμια βιομηχανία του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και αυτές οι αναπόφευκτες συνέπειες θα είναι πολύ μεγάλες όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και για τον Κόσμο όλο", δήλωσε ο Χάιουαρντ σε τηλεφωνική του συνομιλία με επενδυτές.

"Η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται και αυτό ισχύει επίσης και στις ΗΠΑ. Ο κόσμος χρειάζεται το πετρέλαιο που αντλείται από υποθαλάσσια κοιτάσματα και η Αμερική σε μεγάλο βαθμό διαθέτει τέτοια κοιτάσματα στον Κόλπο του Μεξικού αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ μια καταστροφή πουθενά σαν αυτή που σημειώθηκε", πρόσθεσε ο ίδιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.