ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία ανάσα από τα 78 δολάρια το αργό

22:41 - 15 Ιουν 2010 | Εμπορεύματα
Με πολύ σημαντικά κέρδη έκλεισε και το αργό σήμερα, σε μία συνεδρίαση που τα εμπορεύματα ακολούθησαν το θετικό momentum των χρηματιστηρίων, τα οποία ενισχύθηκαν παρόλο που τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν ήταν ξεκάθαρα με το μέρος τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 2,1%, φτάνοντας μία ανάσα από τα 78 δολάρια, στα 77,91 δολάρια το βαρέλι.

Σημαντικά επέδρασε η ανακοίνωση ότι αυξήθηκαν οι τοποθετήσεις ξένων κεφαλαίων στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, αν και με μικρότερο ρυθμό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, καθώς οι επενδύσεις των ξένων σε μετοχές, ομόλογα και άλλου είδους αξιόγραφα διαμορφώθηκαν στα 83 δισ. δολάρια, χαμηλότερα όμως από το ρεκόρ των 140,5 δισ. δολαρίων που είχαν σημειώσει τον Μάρτιο.

Ελαφρώς βελτιωμένη εμφανίστηκε η μεταποίηση στην περιοχή της Νέας Υόρκης κατά το μήνα Ιούνιο, με τον δείκτη Empire State Manufacturing της New York Federal Reserve Bank να ενισχύεται στις 19,6 μονάδες από 19,1 μονάδες το Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι κατά το μήνα Απρίλιο, ο δείκτης είχε "αγγίζει" υψηλό στις 31,9 μονάδες. Σύμφωνα με τα στοχεία της Fed, άνοδο κατάγρεψαν οι νέες παραγγελίες και οι παραδόσεις, ενώ τα επίπεδα αποθεμάτων παρέμειναν κοντά στο μηδέν. Ακόμη, οι τιμές σημείωσαν πτώση, ενώ χαμηλότερα βρέθηκε και ο επιμέρους δείκτης για τον αριθμό των εργαζομένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.