ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια άνοδο για το χρυσό - Στα 1.189 δολάρια

16:09 - 03 Αυγ 2010 | Εμπορεύματα
Μικρά κέρδη καταγράφει η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες και το προσωπικό εισόδημα στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού για τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου ενισχύεται κατά 0,26% στα 1.189 δολάρια η ουγγιά, ενώ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κινήθηκε οριακά ανοδικά κατά 0,1% στα 1.185,40 δολάρια η ουγγιά.

Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν τόσο οι καταναλωτικές δαπάνες όσo και το προσωπικό εισόδημα κατά το μήνα Ιούνιο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση, έναντι αυξήσεων 0,1% το Μάιο, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αύξηση 0,1%. Ακόμη, το προσωπικό εισόδημα παρέμεινε αμετάβλητο, μετά την αύξηση 0,4% τον προηγούμενο μήνα, έναντι ανόδου 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σημειώνεται πως ο βασικός δείκτης για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας λόγω των απότομων διακυμάνσεων που σημειώνουν παρέμεινε επίσης αμετάβλητος, ενώ σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 1,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.