ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτο ανοδικό σερί για το χρυσό

22:22 - 04 Αυγ 2010 | Εμπορεύματα
Για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο χρυσός κλείνει με κέρδη, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο μέταλλο εν όψει της συνόδου της νομισματικής επιτροπής της Fed στην οποία και προεξοφλείται περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της. Θετικά επέδρασε και η απόφαση της Κίνας να απελευθερώσει σταδιακά την αγορά των μετάλλων.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,7%, στα 1.195,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στα 1.205,50 δολ. για πρώτη φορά μετά τη συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου.

Τη σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς του χρυσού θα επιτρέψει η Κίνα σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, επιτρέποντας την μεγαλύτερη ποσότητα εξαγωγών και εισαγωγών του «κίτρινου μετάλλου» από τις τράπεζες της χώρας, ώστε να αντισταθμίσουν τις θέσεις τους.

Η κίνηση αυτή της Κεντρικής Τράπεζας, στοχεύει στην αύξηση του δανεισμού σε εταιρείες του κλάδου που προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό αναπτύσσοντας παράλληλα παράγωγα χρυσού αποτιμημένα σε γουάν, υπό την προοπτική της εισαγωγής τους στις εγχώριες χρηματιστηριακές αγορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.