ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση 1,7% σήμερα και στην εβδομάδα το αργό

22:34 - 15 Οκτ 2010 | Εμπορεύματα
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το αργό σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς οι ανακοινώσεις των μακροοικονομικών στοιχείων μπέρδεψαν τους επενδυτές για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου του αργού έκλεισαν με απώλειες 1,7% στα 81,25 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας οι απώλειες ήταν ίδιες σχεδόν με τις σημερινές, ήτοι 1,69%.

Οριακή αύξηση 0,1% παρουσίασε ο δείκτης τιμών καταναλωτών τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, επηρεασμένος κατά κύριο λόγο τόσο από την αύξηση στις τιμές των τροφίμων όσο και στης βενζίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγη ώρα.

Παράλληλα, η αύξηση που παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, ήταν της τάξης του 0,6%, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα αυξανόταν κατά 0,4%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου εμπορίου.Στο μεταξύ, αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω οι λιανικές πωλήσεις Αυγούστου στις ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι αυξήθηκαν κατά 0,7%, έναντι 0,4% των αρχικών εκτιμήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.