ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά έκλεισε το αργό - Μικρές οι απώλειες της εβδομάδας

22:41 - 22 Οκτ 2010 | Εμπορεύματα
Ανοδικά κινήθηκε το αργό σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων μετά τις εκθέσεις που έδειξαν ότι η τιμή του εμπορεύματος αποτελεί ευκαιρία αγοράς, ενώ επικουρικά λειτούργησε και η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Σεπτέμβριο στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 1,4% στα 81,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας το αργό υποχώρησε 0,3%.

Ευκαιρία για τοποθέτηση βλέπει την οποιαδήποτε πτώση του αργού η JP Morgan στο μηνιαίο δελτίο της για το πετρέλαιο, συστήνοντας ότι η πτώση του δολαρίου, καθώς και η προοπτική της πτώσης του νομίσματος θα ευνοήσει ιδιαίτερα τα εμπορεύματα και ιδιαίτερα το αργό.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης από την Κίνα και τις αναδυόμενες αγορές καθώς και των προσδοκιών για ανοδική τάση στις τιμές των τροφίμων και των εμπορευμάτων, το αργό μπορεί να φτάσει τα 100 δολάρια νωρίτερα από τις εκτιμήσεις, που το τοποθετούσαν το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Η πτώση του δολαρίου ενόψει και του νέου γύρου νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed όμως θα είναι ο κυριότερος λόγος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.