ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες 1% για το αργό

22:41 - 29 Οκτ 2010 | Εμπορεύματα
Με απώλειες έκλεισε το αργό την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, υπό την προοπτική ότι η Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα θα δρομολογήσει ένα νέο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας, προκαλώντας παράλληλα πιέσεις στις αγορές. Η μικρότερη του αναμενομένου ανάπτυξη στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο, δημιούργησε εκ νέου αμφιβολίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με τους επενδυτές πλέον να στρέφουν το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Fed την Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 0,96% στα 81,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έχασαν 0,7%.

Ανάπτυξη της τάξης του 2% παρουσίασε η αμερικανική οικονομία κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έπειτα από επέκταση 1,7% στο β΄ τρίμηνο, επηρεασμένη και από την ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγη ώρα στην δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Στην επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας συνέβαλε ουσιαστικά η βελτίωση του καταναλωτικού τομέα, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες παρουσίασαν αύξηση 2,6%, ήτοι τον ταχύτερο ρυθμό από το τέταρτο τρίμηνο του 2006, ενώ τα ποσοστά του α' και β' τριμήνου είχαν διαμορφωθεί στο 1,9% και 2,2% αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.