ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά 2 ετών το αργό

22:59 - 05 Νοε 2010 | Εμπορεύματα
Για τέταρτη ημέρα το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά, καθώς η πτώση του δολαρίου βελτίωσε την ελκυστικότητα του εμπορεύματος. Η ανακοίνωση της Federal Reserve ότι θα επεκτείνει τα μέτρα στήριξης για να τονώσει την οικονομία, ενώ έχει αρχίσει να χάνει τη δυναμική της στα χρηματιστήρια, το αργό φαίνεται να επωφελείται περισσότερο από όλες τις επενδύσεις, καθώς την εβδομάδα που έληξε σημείωσε σημαντικά κέρδη.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού διαμορφώθηκαν σήμερα κατά 0,4% υψηλότερα, κλείνοντας στα 87,09 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, το αργό σημείωσε κέρδη που ξεπέρασαν το 6,6%.

Το αργό διαπραγματεύεται πλεόν στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών εν μέσω εικασιών για ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης χώρας κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις JPMorgan και Bank of America Merrill Lynch το πετρέλαιο ενδέχεται να διαπραγματευθεί σε τριψήφιο αριθμό το επόμενο έτος για πρώτη φορά από την οικονομική κρίση του 2008 καθώς οι κεντρικές τράπεζες διοχετεύουν μετρητά στις οικονομίες τους για να αναζωογονήσουν την ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.