ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 87 δολάρια έκλεισε το αργό

23:41 - 08 Νοε 2010 | Εμπορεύματα
Με κέρδη τελικά κατάφερε να κλείσει το αργό σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ανατρέποντας το αρνητικό ενδοσυνεδριακό κλίμα που προκαλούσε η άνοδος του δολαρίου. Το κλίμα διαμορφώθηκε υπό δύο ετερόκλητες δυνάμεις. Από τη μία η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία προκάλεσε ρευστοποιήσεις, και από την άλλη η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην ευρωζώνη δημιούργησε θετικές προσδοκίες.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού έκλεισαν υψηλότερα κατά 21 cents στα 87,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά είχαν φτάσει τα συμβόλαια ακόμη και στα 86 δολάρια.

Στα υψηλότερα επίπεδα της τριετίας ανήλθε δείκτης επενδυτικού κλίματος στην ευρωζώνη το Νοέμβριο. Ο σχετικός δείκτης της Sentix έφτασε στις 14 μονάδες από 8,8 μονάδες, στις οποίες βρισκόταν τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2007. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει άνοδο του δείκτη στις 9,5 μονάδες.

Αναπάντεχη πτώση της τάξης του 0,8% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία τον Σεπτέμβριο, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε το γερμανικό υπουργείο Oικονομικών. Η υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Γερμανία εξέπληξε τους αναλυτές, που ανέμεναν αύξηση της παραγωγής κατά 0,5% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση. Σε ετήσια βάση η παραγωγή αυξήθηκε 7,9% το Σεπτέμβριο σε προσαρμοσμένη βάση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.