ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αρνητικό έδαφος το αργό

23:38 - 09 Νοε 2010 | Εμπορεύματα
Με απώλειες τελικά έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, ανατρέποντας το θετικό ενδοσυνεδριακό κλίμα που είχε δημιουργήσει η διόρθωση του δολαρίου. Νωρίτερα το αργό είχε βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, ωστόσο οι επενδυτές βρήκαν ευκαιρία για μία μικρή κατοχύρωση κερδών μετά το πρόσφατο ράλι ανόδου.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 0,4% κλείνοντας στα 86,72 δολάρια η ουγγιά.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στην διήμερη σύνοδο του G 20 που ξεκινά τις εργασίες του την Πέμπτη στη Σεούλ, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να θέσει συγκεκριμένα όρια για τα πλεονάσματα ή τα ελλείμματα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών των χωρών που μετέχουν στον συγκεκριμένο όμιλο. Αδιευκρίνιστη παραμένει ωστόσο η στάση που θα κρατήσουν οι Ασιατικές οικονομίες μετά την "ποσοτική χαλάρωση" που απεφάσισε η Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ). Ηδη, η Παγκόσμια Τράπεζα εξέφρασε ανησυχίες για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν στις χώρες αυτές "φούσκες" εξαιτίας της αύξησης που αναμένεται να παρατηρηθεί στην ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 10 Νοε 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.