ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από τα 1.400 δολάρια ο χρυσός - Βουτιά 7% για το ασήμι

23:21 - 10 Νοε 2010 | Εμπορεύματα
Η διόρθωση για τα μέταλλα ήρθε σήμερα, και μάλιστα με βίαιο τρόπο, καθώς σήμερα χρυσός και ασήμι έχασαν σημαντικό έδαφος που είχαν κερδίσει τις προηγούμενες συνεδριάσεις, εξαιτίας της νέας ενίσχυσης του δολαρίου. Παραδοσιακά τα μέταλλα κινούνται αντίστροφα σε σχέση με το δολάριο.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού έχασαν σήμερα 10,80 δολάρια, κλείνοντας στα 1,399,30 δολάρια η ουγγιά. Από την άλλη μεριά, το ασήμι έκλεισε καταγράφοντας βουτιά 7% στα 26,87 δολάρια.

Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3690 δολάρια από το επίπεδο των 1,3773 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3770 δολάρια.

Η ενίσχυση του δολαρίου συνδέεται με την άνοδο που εμφανίζουν τα κρατικά χρεόγραφα των ΗΠΑ, εξέλιξη που καθιστά πιο ελκυστικές τις επενδύσεις σε αμερικανικό νόμισμα. Σήμερα το βράδυ εξάλλου η Fed πρόκειται να ανακοινώσει το λεπτομερές πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών ομολόγων. Στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα παρείχε ακόμη σήμερα η ανακοίνωση των στοιχείων για την συρρίκνωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας το Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.