ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 87 δολάρια το αργό

23:39 - 10 Νοε 2010 | Εμπορεύματα
Με κέρδη κατάφρε να κλείσει το αργό σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ανατρέποντας το αρνητικό ενδοσυνεδριακό κλίμα, που δημιουργούσε η άνοδος του δολαρίου. Η άνοδο των τιμών των εισαγωγών αναπτέρωσε τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η ζήτηση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει αρχίσει να αποκαθίσταται, και μαζί της και η ζήτηση του πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού κέρδισαν σήμερα 1,4%, κλείνοντας στα 87,04 δολάρια το βαρέλι.

Άνοδο της τάξης του 0,9% κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, έπειτα από μείωση κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο, καθώς επηρεάστηκαν από τις υψηλότερες τιμές εισαγωγής πετρελαίου και τροφίμων, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε πριν από λίγο το υπουργείο Απασχόλησης. Οι τιμές εισαγωγών τον Οκτώβριο αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν μεγαλυτέρη άνοδο των τιμών, κάνοντας λόγο για αύξηση της τάξης του 1,3%. Οι τιμές εισαγωγών καυσίμων αυξήθηκαν κατά 3%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοσο από τον Ιανουάριο, ενώ οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά 3,3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.