ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχεδόν σταθεροποιητικά το αργό

23:44 - 15 Νοε 2010 | Εμπορεύματα
Με οριακές απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, ανατρέποντας τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της ευρωζώνης και το ενδεχόμενο διάχυσης της δημοσιονομικής κρίσης οδήγησε τους επενδυτές να ρευστοποιήσουν ορισμένες από τις θέσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού υποχώρησαν κατά μόλις 2 cents κλείνοντας στα 84,86 δολάρια το βαρέλι.

Οι ιρλανδικές αρχές πραγματοποιούν "διεθνείς επαφές" για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά δεν έχουν ζητήσει οικονομική βοήθεια, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Δουβλίνο.

"Η Ιρλανδία δεν έχει διατυπώσει αίτημα για εξωτερική βοήθεια", ανέφερε χαρακτηριστικά. Πηγές της ΕΕ δηλώνουν, την ίδια ώρα, στο πρακτορείο Reuters, ότι διεξάγονται συνομιλίες για πακέτο διάσωσης και ότι είναι απίθανο η Ιρλανδία να διαχειρισθεί το χρέος της χωρίς οικονομική υποστήριξη.

Η Ιρλανδία εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει οικονομική υποστήριξη για τις τράπεζές της από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε μία προσπάθεια να αποφύγει να ζητήσει οικονομική υποστήριξη για το κράτος, αναφέρει, την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Independent, που επικαλείται μη κατονομαζόμενη πηγή.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:20 - 16 Νοε 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.