ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 3% οι απώλειες του αργού

23:41 - 16 Νοε 2010 | Εμπορεύματα
Βουτιά 3% κατάγραψε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, σταματώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 29 Οκτωβρίου, στον απόηχο της ανόδου του δολαρίου. Παραδοσιακά τα μέταλλα κινούνται αντίστροφα από το δολάριο, το νόμισμα το οποίο διαπραγματεύονται.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού έκλεισαν κατά 3% ή 2,53 δολάρια χαμηλότερα, φτάνοντας στα 82,34 δολάρια το βαρέλι. Από την περασμένη Πέμπτη, όταν και είχε φτάσει τα 88,63 δολάρια, το αργό έχει χάσει περίπου 7,1%.

Υπο πίεση βρίσκεται το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος με την αγορά να αναμένει τις επίσημες δηλώσεις του Ιρλανδού πρωθυπουργού, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με την ένταξη ή μη της χώρας στον Μηχανισμό διάσωσης. Νωρίτερα πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν οι οποίες ανέφεραν ότι οι συνομιλίες που διεξάγονταν με την Ιρλανδική Κυβέρνηση και την Ε.Ε βρίσκονται κοντά σε αίσιο τέλος, δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας ενισχύοντας την ισοτιμία του ευρώ. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι στην περίπτωση που οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε οριστικό αποτέλεσμα και η Ιρλανδία δεν ενταχθεί στο μηχανισμό το ευρώ θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.