ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 86 δολάρια το αργό - Απώλειες για το brent

23:44 - 17 Φεβ 2011 | Εμπορεύματα
Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας βρέθηκε σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, διευρύνοντας τα κέρδη που σημειώνει από την αρχή της εβδομάδας, στον απόηχο των αναταραχών στη Μέση Ανατολή και του αδύναμου δολαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου του αργού έκλεισαν στα 86,36 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,6%. Υπενθυμίζεται ότι χτες το αργό κέρδισε 0,8% εξαιτίας της έντασης των αναταραχών στις περιοχές του Μπαχρέιν, της Υεμένης και γενικότερα των αραβικών χωρών. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του πετρελαίου τύπου brent έκλεισαν με απώλειες 1,2% στα 102,59 δολάρια το βαρέλι.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει ως σημαντική απειλή το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ζητά την παύση του, αλλά η γεωγραφική απόσταση των δύο χωρών αποτρέπει, προς το παρόν, μια ανοιχτή σύγκρουση. Η Συρία είναι ένας από τους εχθρικούς γείτονες του Ισραήλ και σύμμαχος της Τεχεράνης.

«Δύο πολεμικά πλοία του Ιράν πρόκειται να διέλθουν από τη Διώρυγα του Σουέζ προς τη Μεσόγειο Θάλασσα και να φθάσουν στη Συρία, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν σε ομιλία του στην Ιερουσαλήμ, η οποία διανεμήθηκε από το γραφείο του.

«Προς λύπη μου, η διεθνής κοινότητα δεν δείχνει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων ιρανικών προκλήσεων. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κατανοήσει ότι το Ισραήλ δεν μπορεί για πάντα να αγνοεί αυτές τις προκλήσεις», τόνισε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.