ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 6% τα κέρδη για το αργό - Σε υψηλά 28 μηνών το brent

23:40 - 21 Φεβ 2011 | Εμπορεύματα
Ξεπέρασε το 6% η άνοδος του πετρελαίου σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, υπό τη σκιά των αυξανόμενων αναταραχών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, οι οποίες ενισχύσουν το αίσθημα της αβεβαιότητας σχετικά με την ομαλή ροή του «μαύρου χρυσού» στην παγκόσμια οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού έκλεισαν με κέρδη 6,1% στα 91.42 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent βρέθηκε στα 105,70 δολάρια με κέρδη 3,1%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008.

Οι διαδηλώσεις κατά του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι ολοένα και εξαπλώνονται, με τον στρατό να έχει λάβει σημαντικές θέσεις κατά των διαδηλωτών. Μάλιστα, ξένα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς σε επιθέσεις στρατιωτικών ελικοπτέρων κατά του πλήθους στην πρωτεύουσα της χώρας, στην Τρίπολη.

Ο ηγέτης της φυλής Αλ-Ζαουάγια, που βρίσκεται στην ανατολική Λιβύη, απείλησε την Κυριακή με δηλώσεις του, να προχωρήσει στη διακοπή της παροχής πετρελαίου μέσα στο επόμενο 24ωρο, προς τις Δυτικές χώρες, εκτός αν οι αρχές της Λιβύης σταματήσουν αυτό που ο ίδιος αποκαλεί " καταπίεση των διαδηλωτών ". Η φυλή αυτή ζει νότια της Βεγγάλης, η οποία έχει δεχθεί το χειρότερο κύμα βίας τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ακράμ αλ-Γουαρφάλι, ηγετική φυσιογνωμία της φυλής Αλ Γουαρφάλα, μιας από τις μεγαλύτερες στη Λιβύη, είπε στο κανάλι Αλ Τζαζίρα, " εμείς λέμε στον αδελφό Καντάφι, ότι δεν είναι πλέον αδελφός μας, εμείς του λέμε να φύγει τώρα από τη χώρα ". Η φυλή αυτή ζει νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.