ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά 7 εβδομάδων ο χρυσός και 31 ετών το ασήμι

23:21 - 22 Φεβ 2011 | Εμπορεύματα
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων βρέθηκε σήμερα ο χρυσός, στον απόηχο των ολοένα και εντεινόμενων αναταραχών στη Λιβύη και των ανησυχιών επέκτασης των επεισοδίων και των διαδηλώσεων και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Παραδοσιακά, σε περιόδους πολιτικών, κοινωνικών και στρατιωτικών αναταραχών, η στροφή των επενδυτών προς τα βασικά μέταλλα γίνεται πιο έντονη.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού έκλεισαν με κέρδη 12,50 δολάρια ή 0,9% στα 1.401,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι κέρδισε 1,8% στα 32,86 δολάρια, φτάνοντας σε νέα υψηλά 31 ετών.

Η κατάσταση στη Λιβύη έχει ξεφύγει του ελέγχου μετά και το νέο διάγγελμα του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος αρνήθηκε να παραιτηθεί, κι ενώ έχει «χωριστεί» σε δύο στρατόπεδα, με το σκηνικό να θυμίζει κάτι από «εμφύλιο πόλεμο». Ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 200, οι ανησυχίες για εξάπλωση της εν λόγω κρίσης και σε άλλα μέτωπα στη Μέση Ανατολή ολοένα και εντείνονται. Ο «κλήρος» πέφτει στη Σαουδική Αραβία, γεγονός που δικαιολογεί τους φόβους   για ενδεχόμενη διακοπή στην παραγωγή και προμήθεια αργού από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.