ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία ανάσα από τα 1.430 δολάρια ο χρυσός

22:29 - 04 Μαρ 2011 | Εμπορεύματα
Στη σκιά των εξελίξεων στη Λιβύη ο χρυσός συνεχίζει ακάθεκτος το ράλι του, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους επενδυτές που αναζητούν διασφάλιση κεφαλαίου. Παράλληλα, τα σημερινά στοιχεία για τη μείωση της αμερικανικής ανεργίας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, έφεραν και πάλι στην επιφάνεια τους φόβους πληθωρισμού, με τους επενδυτές να αυξάνουν τις τοποθετήσεις τους στα μέταλλα, τα οποία προσφέρουν την προστασία που αναζητούν.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού έκλεισαν στα 1.428,60 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο 0,9%. Τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του ασημιού κέρδισαν 2,6% κλείνοντας στα 35,23 δολάρια.

Σε κλοιό αντικαθεστωτικών βρίσκεται πλεόν η πρωτεύουσα της Λιβύης, η Τρίπολη, με το θερμόμετρο των δύο πλευρών να βρίσκεται στο κόκκινο. Τα δάκτυλα των δύο πλευρών βρίσκονται στη σκανδάλη, με τους αντικαθεστωτικούς να απειλούν ότι θα ανοίξουν πυρ διεθνείς δυνάμεις επιβάλλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ υποχώρησε στο 8,9 % το Φεβρουάριο από 9,0% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα για 60.000 νοικοκυριά. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν το ποσοστό των ανέργων να είναι υψηλότερο στο 9,1%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009.

Οι μισθοδοσίες για όλη την οικονομία πλην του αγροτικού κλάδου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 192.000 το μήνα, με τον ταχύτερο ρυθμό από τον περασμένο Μάιο, με στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με έρευνα του MarketWatch, αναμενόταν αύξηση 218.000.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.