ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά χρυσός και χαλκός ελέω Ιαπωνίας

21:42 - 17 Μαρ 2011 | Εμπορεύματα
Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων καθώς τα γεγονότα στην Ιαπωνία μονοπώλησαν και σήμερα στην ψυχολογία των επενδυτών, οι οποίοι αναζήτησαν την ασφάλεια των μετάλλων.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού έκλεισαν στα 1.404,20 δολάρια καταγράφοντας κέρδη 0,6%. Την ίδια ώρα ο χαλκός έκλεισε με κέρδη 3,44% φτάνοντας στα 4,34 δολάρια.

Τιτάνιες προσπάθειες έχει ξεκινήσει ο ιαπωνικός στρατός από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης, προχωρώντας σε ρίψη νερού από ελικόπτερα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων, που έχουν υπερθερμανθεί, μετά τη βλάβη στο σύστημα ψήξης, που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Τα δύο ελικόπτερα περιέλουσαν 4 φορές, με ποσότητες θαλασσίου ύδατος και βορίου, την υπερθερμασμένη δεξαμενή των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων του αντιδραστήρα 3.

Ενώ αρχικά αποφασίστηκε να αποσυρθούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα που επιχειρούσαν στην περιοχή ώστε να προστατευθούν από την υπερέκθεση σε ραδιενεργό ακτινοβολία των πληρωμάτων τους, η κλιμάκωση των ποσοστών ραδιενεργού ακτινοβολίας στις ατμοσφαιρικές μετρήσεις, οδήγησε την κυβέρνηση στην αναβολή της απόσυρσής τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.