ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρά κέρδη για το χρυσό - Άλμα 2% για το ασήμι

22:18 - 04 Απρ 2011 | Εμπορεύματα
Με άνοδο έκλεισαν τα συμβόλαια του χρυσού σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η περαιτέρω πτώση του δολαρίου αναθέρμανε τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, οδηγώντας του επενδυτές στο “καταφύγιο” του χρυσού για την προστασία του κεφαλαίου τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του χρυσού έκλεισαν με άνοδο 0,3% στα 1.433 δολάρια, ενώ ανοδικά κινήθηκε και σήμερα το ασήμι, κλείνοντας στα 38,49 δολάρια με κέρδη 2,02%.

Ενισχύθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς διαπραγματευόταν σήμερα στα 1,4240 δολάρια από το επίπεδο των 1,4237 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4240 δολάρια.

Πιέσεις προκαλεί στο αμερικανικό νόμισμα η εμμονή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να συνεχίσει την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων. Η στάση αυτή των νομισματικών αρχών των ΗΠΑ, εν όψει μάλιστα και της επικειμένης αύξησης των βασικών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την προσεχή Πέμπτη, διευρύνει υπέρ του ευρώ το επιτοκιακό περιθώριο με αποτέλεσμα να στρέφονται περισσότεροι επενδυτές στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ήδη μόνο εντός του Μαρτίου το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου κατά 3,5%. Εντύπωση προκαλεί πάντως στην επενδυτική κοινότητα η άνοδος του ευρώ παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα που προκαλεί στην ευρωζώνη η κρίση χρέους των περιφερειακών χωρών (Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.