ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο χρυσός - Πάνω από τα 40 δολάρια το ασήμι

21:28 - 08 Απρ 2011 | Εμπορεύματα
Σε ιστορικά υψηλά και έκλεισε σήμερα ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, συνεχίζοντας το πρωτοφανές ράλι με αυτήν την εβδομάδα να καταρρίπτει το ιστορικό ρεκόρ τέσσερις φορές. Ο χρυσός, και γενικότερα τα μέταλλα, τα οποία και αποτιμώνται στο αμερικανικό δολάριο, επωφελούνται από τη διολίσθησή του, που καταγράφηκε στη σκιά της νέας ανόδου του ευρώ πάνω από τα 1,44 δολ.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του χρυσού έκλεισαν στα 1.474,10 δολάρια η ουγγιά καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 1% ή 14,80 δολάρια. Την ίδια ώρα, με το εντυπωσιακό +3% το ασήμι έκλεισε πάνω από τα 40 δολάρια.

Η συνεχιζόμενη νομισματική χαλάρωση που ακολουθεί η Fed συνεχίζουν να διατηρούν το χρυσό μια ελκυστική επενδυτική επίλογή. παρά το γεγονός ότι καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, δηλώνει στο CNBC o γνωστός επενδυτής Marc Faber.

Ο ίδιος απορρίπτει την άποψη ότι η ανοδική κίνηση του χρυσού θα οδηγήσει στην εμφάνιση "φούσκας", ακόμη κι αν το πολύτιμο μέταλλο οδεύει ολοταχώς προς τα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά.

"Εάν ήταν φούσκα πολλοί άνθρωποι θα είχαν χρυσό. Ολόκληρος ο κόσμος θα διαπραγματευόταν χρυσό 24 ώρες την ημέρα¨", σχολιάζει ο Faber και προσθέτει "Δεν υπάρχει κίνδυνος φούσκας. Εκτιμώ ότι τώρα ο χρυσός μπορεί να είναι πιο φθηνός σήμερα σε σχέση με τα επίπεδα που διαπραγματευόταν το 1999, ήτοι στα 252 δολάρια".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.