ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέστρεψαν και πάλι στην άνοδο αργό και brent

09:45 - 14 Απρ 2011 | Εμπορεύματα
Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι τιμές του αμερικανικού αργού, περιορίζοντας τις απώλειες δύο ημερών, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των ανησυχιών για τις συγκρούσεις στη Λιβύη.

Το αμερικανικό αργό για παράδοση Μαΐου έκλεισε με άνοδο 86 σεντς φθάνοντας στα 107,11 δολ. το βαρέλι. Στο Λονδίνο, το μπρεντ, για τα συμβόλαια του Μαΐου, σημείωσε άνοδο 1,96 δολ. κλείνοντας στα 122,88 δολ. το βαρέλι.

Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν 7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Οκτώβριο του 1998, φθάνοντας στα 207,9 εκατ. βαρέλια, και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ.

Η μεγάλη μείωση των προμηθειών βενζίνης στις ΗΠΑ σημειώθηκε εν μέσω αύξησης των τιμών άντλησης και της μέσης εθνικής τιμής της βενζίνης να αναρριχάται την περασμένη εβδομάδα στα 3,79 δολ. το γαλόνι μετά την εκτίναξη των τιμών του αργού στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών.

Η αύξηση των τιμών της βενζίνης έβλαψαν την εμπιστοσύνη για το μέλλον των ΗΠΑ και ανάγκασαν τους Αμερικανούς να προσαρμόσουν αναλόγως τις δαπάνες τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν 1,6 εκατ. βαρέλια φθάνοντας στα 359,3 εκατ. βαρέλια, σημειώνοντας άνοδο για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, και ωθώντας χαμηλότερα τις τιμές των συμβολαίων του καυσίμου.

Η μείωση σημειώθηκε καθώς το δολάριο ισχυροποιήθηκε πριν από την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, για τη μείωση του διογκούμενου δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.