ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες ρευστοποιήσεις στα μέταλλα - Σε χαμηλά πέντε εβδομάδων ο χρυσός

22:02 - 17 Μαϊ 2011 | Εμπορεύματα
Με νέες απώλειες έκλεισαν σήμερα τα μέταλλα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με το χρυσό να φτάνει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων, στον απόηχο της ανάκαμψης του δολαρίου. Παραδοσιακά τα μέταλλα κινούνται αντίστροφα προς τις διακυμάνσεις του δολαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του χρυσού έκλεισαν στα 1.480 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 0,7% ή 10,60 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου του ασημιού έκλεισαν στα 33,49 δολάρια κατά 1,9% χαμηλότερα.

Οι επενδυτές έχουν αφήσει τα εμπορεύματα και στρέφονται σε περισσότερο “επικίνδυνες” τοποθετήσεις ή ρευστοποιούν τα κέρδη τους, αναφέρουν οι αναλυτές της T & K Futures.

Προβληματισμό επικράτησε στις αγορές των εμπορευμάτων, δεδομένης της άτακτης «διόρθωσης» στον κλάδο των μετάλλων τις τελευταίες 10 ημέρες, και η κίνηση του μεγαλοεπενδυτής George Soros.

Ο ίδιος «άδειασε» σχεδόν εξ ολοκλήρου το χαρτοφυλάκιό του, ρευστοποιώντας τον χρυσό σε 800 εκατ. δολάρια, το α΄ τρίμηνο του έτους. Θεωρούσε, μάλιστα, ότι ο χρυσός είναι «μεγάλη φούσκα» γι’ αυτό και προέβη στην ανωτέρω κίνηση.
Όπως προκύπτει από γνωστοποιήσεις προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο John Paulson, υπέρμαχος του χρυσού, διατήρησε τη θέση του. Ωστόσο, παρόμοια με τον Soros συμπεριφέρθηκαν και επιπλέον μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των Eric Mindich και Paul Touradji.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.