ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά και σήμερα τα μέταλλα

21:57 - 27 Μαϊ 2011 | Εμπορεύματα
Με κέρδη έκλεισαν και σήμερα τα μέταλλα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, σε μία συνεδρίαση που κυριάρχησε η πτώση του δολαρίου και οι ανησυχίες για τη Μέση Ανατολή και την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του χρυσού έκλεισαν με κέρδη 0,9% στα 1.536,30 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια Ιουλίου για το ασήμι έκλεισαν στα 37,86 δολάρια την ουγγιά, με σημαντικά κέρδη 1,4%.

Μάχη μεταξύ ‘’αρκούδων και ταύρων’’ δίνει τις τελευταίες μέρες ο χρυσός, που έχει ‘’καθίσει’’ στα 1,500 δολάρια κοντά στο ρεκόρ που είχε αγγίξει τις προηγούμενες μέρες στα 1,575 δολάρια.

Την ώρα που η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται και φαίνεται να παρασύρει και άλλες χώρες της Ευρώπης, οι αναλυτές επιμένουν πως τα πολύτιμα μέταλλα αν μη τι άλλο, είναι μία ασφαλής επένδυση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δέχεται πιέσεις να ‘’σπρώξει’’ στην αγορά τα αποθέματα χρυσού που διαθέτει καθώς είναι και αυτή που διαθέτει τα περισσότερα.

Οι τιμές του χρυσού έχουν ανέβει κατά τουλάχιστον 7% αυτή τη χρονιά κάτι φυσικά που δεν αποτελεί έκπληξη μιας και είναι ένα προϊόν που προτιμάται από τους επενδυτές ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία.

Οι Ασιάτες κατά παράδοση κρατούν τη ζήτηση των πολύτιμων μετάλλων σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα τη στιγμή μάλιστα που στα ορυχεία τα αποθέματα όλο και μειώνονται. Φυσικά, δε θα μπορούσε να μη συμβάλλει σε αυτό και τα ιστορικά χαμηλά του δολαρίου.

Πηγές από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, εμμένουν πάντως στην άποψη ότι τόσο η ζήτηση όσο και οι τιμές του Χρυσού θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα και την υπόλοιπη χρονιά.

Στον αντίποδα όλων, ο μεγαλοεπενδυτής George Soros, ο οποίος εμμένει στην άποψη πως η ‘’υπόθεση χρυσός’’ δεν είναι τίποτα άλλο από μία ‘’φούσκα’’ η οποία δεν μπορεί να αποφέρει τα αναμενόμενα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.