ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έπεσε από τα υψηλά 3 ημερών το πετρέλαιο

08:28 - 13 Ιουλ 2011 | Εμπορεύματα
Πτωτικά, από τα υψηλότερα επίπεδα τριών ημερών, κινήθηκε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν, ότι, η αύξηση των αμερικανικών προμηθειών αργού και οι ενδείξεις διάδοσης της κρίσης χρέους της Ευρώπης, θα επηρεάσουν αρνητικά τη ζήτηση για πρώτες ύλες.
Τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν έως 0,9% μετά την ανακοίνωση του American Petroleum Institute (API), ότι, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες. Σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας θα ανακοινώσει τα αντίστοιχα στοιχεία. Επίσης, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του εμπορεύματος μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας, ακολουθώντας την Πορτογαλία και την Ελλάδα, τη τρίτης χώρας-μέλους της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου υποχώρησε έως 90 σεντς φθάνοντας στα 96,53 δολ. κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη και διαπραγματεύθηκε στα 96,94 δολ. στις 11:23 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 2,28 δολ., ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στα 97,43 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Ιουλίου. Φέτος οι τιμές του αργού βρίσκονται 26% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε 50 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 117,25 δολ. το βαρέλι.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.