ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο: "Φλερτάρει" με το υψηλό τεσσάρων ημερών

08:28 - 14 Ιουλ 2011 | Εμπορεύματα
Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ημερών διαπραγματεύθηκε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη εν μέσω ενδείξεων, ότι, η αύξηση της ζήτησης αργού στις ΗΠΑ περιόρισε τις εικασίες πως η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του εμπορεύματος στον κόσμο ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας.
Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν τα συμβόλαια του πετρελαίου μετά την υποχώρησή τους έως 0,5%, καθώς η Moodys έθεσε υπό εξέταση τις ΗΠΑ για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητάς της. Χθες οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 0,6% μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας, ότι, τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν για έκτη εβδομάδα και οι προμήθειες της βενζίνης μειώθηκαν για τέταρτη.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 98,08 δολ. το βαρέλι, 3 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 11:06 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 62 σεντς φθάνοντας στα 98,05 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 7 Ιουλίου. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 27% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στο Λονδίνο, το μπρεντ για τα συμβόλαια το Αυγούστου, διαπραγματεύθηκε στα 118,92 δολ. το βαρέλι, 14 σεντς υψηλότερα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.